Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Ο κλέφτης, του κλέφτη, των κλεφτών, ω κλεφταράδες…….

Ο κλέφτης, του κλέφτη, των κλεφτών,  ω  κλεφταράδες…….

Από τότε που έγινε το Ελληνικό κράτος και πριν ακόμη, στηρίχτηκε πάνω στους κλέφτες
 Οι κλέφτες που αργότερα έγιναν οι ήρωές μας, βγήκαν πάνω στα βουνά  για να μην τους τα πάρουν οι τούρκοι, αν και η τουρκική φορολογία μπορεί να  ήταν μεγάλη, αλλά ήταν περισσότερο δίκαιη.
Περισσότερο όμως τους γδέρναν οι κοτσιαμπάσιδες και οι αρματωλοί, που είχαν συμφωνήσει να φυλάγουν τα περάσματα, γδέρναν όμως το φτωχό ελληνικό λαό  και  περισσότερα τους εμπόρους που γυρίζαν από την ξενιτιά αφού είχαν κάνει κάμποσα χρήματα.
 Και οι έμποροι όμως δεν κάναν τις περιουσίες τους πάντα με καλό τρόπο.
 Επομένως, ο κλέψας του κλέψαντος. 
                          Εκεί είναι οι κλέφτες οι πολλοί,
                          όλοι ντυμένοι στο φλουρί,
                          κάθονται και τρων και πίνουν
                          και την ΄Αρτα φοβερίζουν.
 Οι Κολοκοτρωναίοι  ήταν ντυμένοι στο φλουρί, είχαν τ’ ασήμια τα πολλά τις ασημένιες πάλες και πηγαίναν καβάλα στην εκκλησία και προσκυνούσαν καβάλα’
Αργότερα όταν γίναμε ελληνικό κράτος, το μόνο που μας έμαθαν οι πολιτικοί είναι πως  να την γλητώνουμε απο τους φόρους και μας τα αρπάζουν  οι τσιφλικάδες, που αργότερα  έγιναν  και ευεργετάδες, .οπως ο Σίνας και πολλοί άλλοι.
  Και πολλοί βλέποντας την κατάσταση και νομίζοντας δικαια ή άδικα ότι αδικούνται  βγήκαν ληστές και ρήμαξαν τον τόπο και μάλιστα είχαν και την υποστήριξη του απλού, του αδικημένου λαού.
     ΄Ετσι φτιάξαμε ένα κράτος κλεφτών και απατεώνων.
Κλέβει ο αγρότης πουλώντας σάπια ή φορτωμένα λιπάσματα φρούτα, φορτώνει σάπια ροδάκινα στην πλατφόρμα ή αντί για ροδάκινα φορτώνει χώμα και πέτρες και τα στέλνει στην Ευρ ΄Ενωση και η Ευρ ΄Ενωση μας βάζει πρόστιμα και τα πληρώνει όλος ο λαός, ή περνάν το ίδιο  κοπάδι δυο και τρεις φορές για έλεγχο για να πάρει μεγαλύτερο πριμ και ξανά μας βάζουν πρόστιμο και οι πολιτικοί δεν τολμούν να λάβουν μέτρα γιατί δεν θα τους ξαναψηφίσουn, βλέπεις υπάρχει το πολιτικό κόστος κλέβει και ο έμπορος τον αγρότη  στις τιμές και έτσι έχουμε ισορροπία…..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου